Борса за дървен материал Плевен/ Timber Pleven
Предлагаме всичко за вашия покрив на едно място - дървен материал - греди, челни дъски, кофражни дъски, ламперия, летви, вана за импрегниране, цигли, професионални майстори на покриви, доставка и монтаж на безшевни улуци - за къщи, вили, навеси, халета, складове, заводи и др.

Иглолистни дървестни пелети плевен

Цена:
480.00 лв.
Материал:
иглолистна дървесина
Калоричност:
5,3 kWh/kg
Диаметър:
Диаметър от 6 мм.
Пакет:
15 кг

 

цена до 1юни - след това скачат заради тока !!!

БЪЛГАРСКИ ПЕЛЕТИ ОТ ИГЛОЛИСТНА ДЪРВЕСИНА ОТ РОДОПИТЕ !!!

 

Висококачествени дървестни пелети 100% иглолистни,без остатък от шлака и ниско съдържание на пепел.

Много високо качество и супер калорични 5.28Kw/h.

Може да видите пелетите лично и да се уверите в тяхното качество.При нас може да изберете най-добрите пелети на най-добри цени.

Пройзведени в завод в родопите, от чиста дървесина

Доказани на българския базар.

Разполагаме с транспорт и разтоварваме до вашия дом по всяко време,включително събота и неделя.

Съдържание:

 

Пелетите все още не са толкова популярни в България като вид гориво. Причината е, че освен че са сравнително нова алтернатива, в сравнение с традиционните горива, а освен това всеки си задава въпроса дали избирайки отопление с уред на пелети ще получи достатъчно предимства.

Ще разгледаме въпроса за предимствата, които ще ви донесе изборът на пелетно гориво, като посочим всички аспекти, в които този избор осигурява предимства.

Както ще установите, предимствата са много – както по отношение на удобството, така и във връзка с цената, а с избора на пелетен уред за отопление можете да допринесете и за намаляване на замърсяването на средата.

Пелетите заемат малко пространство при складиране

Малкият размер на пелетите улеснява складирането, тъй като те не заемат много място, ако се сравни необходимото пространство и площ за едно и също тегло ако се складират пелети и ако се складират традиционни горива.

Опаковките с пелети са предимно найлонови чували, които лесно се подреждат и не е необходимо да се задели голямо пространство.

Спестявате си чистене, носене и цепене

Ако използвате дърва или въглища, неизбежно ще трябва да чистите често.

Освен това трябва да отделяте време за носене от мазето или друго помещение, в което складирате дървата или въглищата.

Нещата са коренно различни, ако използвате автоматизиран пелетен уред, който сам ще се захранва с необходимото количество пелети от бункера разположен до него или в съседното помещение.

При отоплението с дърва трябва да се предвиди и време за цепенето им. Това не е задача, с която може да се справи всеки. Изисква се физическа сила. При избора на пелети като гориво си спестявате и тази грижа.

Изгодни цени за отоплението с пелети

На практика е доказано, че при използването на пелетно гориво цената, която ще платите за отопление през студения сезон, ще бъде по-ниска в сравнение с цената на използване на дърва или въглища за отопление.

Ако използвате котел на дърва, той няма да работи през цялото денонощие, ще трябва да го зареждате с дърва.

При автоматизираните котли на пелети не е необходимо зареждане, те работят денонощно, поддържайки зададената температура.

Самата продажба на пелети на тонове, а не на кубици, както се продават дървата, е изгодна във финансово отношение.

Продажбата на дърва на кубици, в неизсъхнало състояние, означава, че трябва да платите повече, а след като купите дървата и те изсъхнат, обемът им ще бъде по-малък.

Пелетите са с много нисък процент на влажност, затова теглото им ще се запази дълго след купуването им.

Ниското пепелно съдържание на пелетите

Поради ниското съдържание на влага при изгаряне пелетите не оставят много пепел.

Количеството пепел е много малко в сравнение с остатъците след изгаряне на другите традиционни горива. Така не се налага голямо почистване на пелетните уреди.

Високият КПД на дървесните пелети

Едно от основните предимства, когато става въпрос за гориво, е ефективността.

При пелетното гориво ефективността е много висока. Дървесните пелети осигуряват от 95 до 97%  КПД.

Дървесните пелети се произвеждат от дървесни стърготини, пресовани под налягане. Затова те са с много ниско съдържание на влага. Това е причината за високата калоричност на пелетното гориво.

Автоматизацията на пелетните уреди е много голямо удобство

Избирайки пелети като гориво, трябва да си осигурите и уред, който да работи с това гориво.

На пазара ще намерите много автоматизирани уреди за отопление с пелети. Това е много голямо удобство, тъй като уредът се зарежда самостоятелно от бункера, пълен с пелети и свързан със самия уред.

Няма да се налага да носите пелети, да ги зареждате ежедневно или няколко пъти на ден. Уредът ще извършва това без необходимост от ежедневен контрол.

Пелетните котли, които са автоматизирани, се зареждат веднъж седмично. Те се включват сами, затоплят до зададената температура, след това се изключват сами и след спадане на температурата се включват отново, за да затоплят до желаната температура.

Купувайки автоматизиран котел за пелети, можете да настроите таймера на избраната от вас програма за горене. Можете да избирате програми за всеки ден от седмицата, да изберете и желаната от вас температура.

Модерните пелетни уреди, които са автоматизирани, са с горивни камери от висококачествен керамичен материал. В тези камери горенето се осъществява по-добре, което осигурява и висока ефективност при отоплението.

Автоматизираните котли се самопочистват

При модерните котли с автоматизация ще намерите вградена система, осъществяваща самопочистване на горелката и на топлообменника на котела. Така за потребителите остава само задачата за отстраняване на събраната пепел веднъж на седмица.

Регулиране на разхода на пелети чрез задаване на постоянна температура

При автоматизираните пелетни уреди можете да зададете постоянна температура, която да се поддържа. Така ще се регулира и разходът на пелети. Котелът ще поддържа необходимата температура, няма да се налага голям разход на пелетно гориво за загряване.

Пелетите осигуряват екологично чисто отопление

Все повече хора са загрижени за опазването на околната среда и полагат усилия да намалят своя личен дял в замърсяването около тях. Продължение на тези усилия е изборът на пелети за отопление.

На първо място, пелетите се произвеждат от дървесни стърготини. Те са отпадъчен материал в дървообработващата промишленост. Така се оползотворяват отпадъците, които се превръщат в много необходим продукт – гориво за отопление. Използват се и най-малките количества дървесина след обработването на големи греди или дъски.

Освен това при изгарянето на дървесни пелети не се отделя голямо количество дим, съдържащ въглероден диоксид, тъй като те са произведени от качествени суровини.

В сравнение с традиционните горива , като дърва, въглища, природен газ, вредните емисии са много по-малки. Така се избягва разширяването на парниковия ефект.

Предимства на пелетите поради производството им от отпадъчни материали

Фактът, че пелетите се произвеждат от отпадъци, осигурява още две предимства.

От една страна, при този вид гориво няма рязко поскъпване, както при традиционните горива. Затова изборът на пелетно гориво за отопление на дома ви няма да е свързан с риск от рязко увеличение на цената на това гориво.

Другото предимство, осигурено от производството на пелети от отпадъчни материали, е трудността за монополизиране на производството. Това също е добре за потребителите, спрели избора си на пелетно гориво.

 

пелети плевен