Борса за дървен материал Плевен
Предлагаме всичко за вашия покрив на едно място - дървен материал - греди, челни дъски, кофражни дъски, ламперия, летви, вана за импрегниране, цигли, професионални майстори на покриви, доставка и монтаж на безшевни улуци - за къщи, вили, навеси, халета, складове, заводи и др.

Широколистни дървестни екобрикети RUF - плевен

Цена:
320.00 лв.
Материал:
широколистна дървесина
Калоричност:
4,6 кВч/кг
Пакет:
10 кг

Дървесни висококачествени еко брикети RUF от пресована 100% широколистна дървесина без наличието на кори

 

ЦЕНА: 320 лв за 1 тон

ЦЕНА: за 1 пале 1080 кг/ 340 лв.

ЦЕНА: за 1 пакет - 10 кг/ 3,50 лв

 

 

Състав

100% широколистна дървесина БУК

Калоричност - 4.6 kWh/kg

Влага - 7.38 %

Пепел - 1.5 – 2.3 %

Сяра - 0.025 – 0,027 %

 

Брикетите са от 100% широколистна дървесина (бук) и могат ефективно да заместят твърдите горива като дърва и въглища, носейки редица предимства.

Брикетите RUF са с гарантирана калоричност, спестяват разходи за транспорт и съхранение, елиминират вредните емисии, отделяни в атмосферата при изгаряне на традиционните горива.

При производството им се прилага единствено механична обработка, без добавяне на химикали и др. вредни вещества. Количеството брикети, необходимо за един отоплителен сезон е приблизително двойно по-малко от количеството сухи дърва, например. 

Брикети РУФ се предлагат в единични пакети по 10 кг. или палет от 108 пакета, общо 1080 кг.  

  • Разходът за брикети за един отоплителен сезон се приближава до този за дърва, но се избягват множество рискове и неудобства като несъответствие в типа дървесина, недоизсушени дърва, голям обем и ангажименти по подготовка за ползване и съхранение.
  • Брикетите RUF са пакетирани в компактни опаковки по 12 броя брикети с общо тегло 10 кг. Така се избягва всякаква възможност за спекулации с обема и теглото на горивото. Освен това те са с гарантирана калоричност, постоянен състав и контролиран произход на дървесината.
  • Здравата опаковка на брикети RUF и компактността им ги правят лесни за съхранение и употреба. Не изискват допълнителна обработка преди ползване като сушене, рязане, подреждане и т.н.
  • Обслужването на отоплителната система също е минимално, тъй като еко брикетите са с влажност под 10%, оставят минимално количество пепел и драстично намаляват усилията по почистване и поддръжка на уредите.
  • Еко брикетите превъзхождат дървата като средство за отопление и по параметри като време на горене и отделяна топлина. Те горят много по-дълго, а благодарение на високата си плътност са много по-калорични и вдигат по-висока температура.
  • Не на последно място, замяната на дървата и въглищата с брикети RUF има значителен ефект върху въглеродните емисии и замърсяването на околната среда. Те горят с чист пламък, без пушек и почти не отделят вредни вещества нито в отопляваните помещения, нито извън тях.

 


100% чиста широколистна дървесина БЕЗ съдържание на лепило или каквито и да е свързващи вещества.

Изгарянето на екобрикети се осъществява при висока температура и не е съпроводено от вредни емисии от N, NO, S, Cl, CO които се появяват при горене на сурови дърва или други субстанции.